Soft Tampons: Τι διαφορετικό έχουν από όσα έχεις ήδη χρησιμοποιήσει;

Soft Tampons: Τι διαφορετικό έχουν από όσα έχεις ήδη χρησιμοποιήσει;

Τι είναι;

 Soft Tampons είναι ό,τι νεότερο στην ατομική γυναικεία υγιεινή. Είναι κατασκευασμένα από υγροσκοπικό υποαλλεργικό υλικό. Είναι μικρά ροζ σφουγγάρια εμμήνου ρύσεως από εξαιρετικά μαλακό αφρό,  σε σχήμα καρδιάς. Το οργανικό σχήμα ταιριάζει απαλά στην ευαίσθητη γυναικεία ανατομία και κάνει την εφαρμογή των Soft-Tampons εξαιρετικά άνετη.


Τα αυθεντικά Soft Tampons είναι – όπως υποδηλώνει το όνομά τους – πολύ μαλακά και, πάνω από όλα, ιδιαίτερα φιλικά  στο δέρμα. Οι δερματολογικές μελέτες αποδεικνύουν την εξαιρετική τους ανοχή. Τα αφρώδη ταμπόν είναι κατασκευασμένα από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό χωρίς επιπρόσθετα χημικά πρόσθετα. Οι εσωτερικοί ερεθισμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι με τα Soft-Tampons.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την πιστοποίησή τους σύμφωνα με το STANDARD 100 της OEKO-TEX®.

Αυτό το παγκόσμιο τυποποιημένο και ανεξάρτητο σύστημα πιστοποίησης πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας σύμφωνα με την Κλάση 1. Το OEKO-TEX® έχει δοκιμάσει τα υλικά για επιβλαβείς ουσίες:
Τα Soft Tampons πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που ισχύουν και για τα υφάσματα μωρών και είναι κατάλληλα για καθημερινή επαφή με το σώμα σoυ χωρίς κανένα δισταγμό!

 

Χαρακτηριστικά & Πλεονεκτήματα

Με τα Soft Tampons , μπορείς εύκολα να κάνεις σπορ, να επισκεφθείς ένα σπα ή μια πισίνα, να μην χάσεις ούτε μέρα από τις διακοπές σου στη θάλασσα και να κάνεις σεξ κατά την περίοδο σου.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα τους:

  1. Δεν διαστέλλονται καθώς απορροφούν την εμμηνορροϊκή ροή (όπως τα συμβατικά ταμπόν), που σημαίνει ότι παρέχουν άνεση ακόμα και τις ημέρες της έντονης ροής.
  2. Δεν παρουσιάζουν καμία διαρροή  κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας και είναι απολύτως αξιόπιστα.
  3. Είναι ένα προϊόν μίας χρήσης. Η σειρά προϊόντων αντιπροσωπεύεται από 2 επίπεδα απορροφητικότητας και σου επιτρέπει να επιλέξεις αυτό που είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σου.

Λόγω της απαλής υφής και της ελαστικότητάς του, ούτε εσύ ούτε ο σύντροφός σου θα το νιώσετε. Εκτός από το ότι είναι μη αισθητό, εξαλείφει και τον κίνδυνο εκδορών της κολπικής μεμβράνης ή άλλης δυσφορίας.  Σε αντίθεση με τα συμβατικά ταμπόν, τα Soft tampons δεν έχουν κορδόνια που βγαίνουν από τον κόλπο και έτσι δεν έχεις να φοβάσαι μην “φανεί ή προεξέχει κάτι”.

Τα  Soft Tampons  είναι κατάλληλα για εσένα που:

  • Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμβατικά ταμπόν λόγω αλλεργικών αντιδράσεων (σε καμία μελέτη και έρευνα δεν υπήρξε αλλεργική αντίδραση στα Soft Tampons).
  • Ιδρώνεις υπερβολικά (οι σερβιέτες επιδεινώνουν αυτό το πρόβλημα).

Πώς χρησιμοποιείς τα Soft Tampons;

Τα Soft Tampons είναι μια πολύ πιο βολική εναλλακτική λύση από τα συνηθισμένα προϊόντα ατομικής υγιεινής. Το κύριο πλεονέκτημα των προϊόντων αυτού του τύπου είναι η απόλυτη ασφάλεια και αξιοπιστία. Η εφαρμογή τους είναι τόσο εύκολη όσο και των συμβατικών ταμπόν.

Οδηγίες Εισαγωγής

  1. Πλύνε τα χέρια σου
  2. Αφαίρεσε το προϊόν από τη συσκευασία.
  3. Υγρασία: Εάν υγρανθεί το ταμπόν με λίγη ποσότητα λιπαντικού ή καθαρού νερού, θα είναι ακόμη πιο εύκολο να εισαχθεί. Ωστόσο, πριν τοποθετήσεις το ταμπόν, στραγγίζεις το νερό για να διατηρήσεις την απορροφητικότητά του.
  4. Πάρε την καλύτερη θέση για εισαγωγή: Π.χ.  βαθύ κάθισμα ή καθισμένη στην τουαλέτα.
  5. Πιάσε την πλευρά του ταμπόν με δύο δάχτυλα και το πιέζεις.

Τοποθετείς τα δάχτυλά σου  στην κάτω πλευρά και το σπρώχνεις ακριβώς όπως  ένα συμβατικό ταμπόν. Το εμμηνορροϊκό σφουγγάρι κάθεται τέλεια όταν προσκολλάται στον τράχηλο.

Οδηγίες Αφαίρεσης

1. Πλύνε τα χέρια σου.
2. Πάρε την καλύτερη θέση για αφαίρεση: κάτσε σε βαθύ κάθισμα με ανοιχτά πόδια.
3. Πιέσε λίγο έτσι ώστε το ταμπόν να πατηθεί έξω. Αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν είναι γεμάτο.
4. Πιάσε την εγκοπή με το ένα δάχτυλο και τράβηξε έξω το ταμπόν.

 

Συνηθισμένες Απορίες & Απαντήσεις

1. Πόση ώρα μπορώ να φορέσω το Soft-Tampon;

Η περίοδος φθοράς πρέπει να προσαρμόζεται στη ροή της περιόδου. Σε μέρες μεγάλης ροής συνιστάται αλλαγή μετά από 3 έως 5 ώρες, σε ημέρες μικρότερης ροής το Soft-Tampon μπορεί να φορεθεί για περίπου 5 έως 8 ώρες.

Μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, το ταμπόν πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.

2. Πώς μπορούν να αφαιρεθούν τα ταμπόν χωρίς κορδόνι;

Το ταμπόν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα τραβώντας το με το δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλό σου από τους ενσωματωμένους ιμάντες λαβής. Εάν εξακολουθεί να είναι δύσκολο , σου συνιστούμε να καθήσεις  σε βαθύ κάθισμα ή να καθίσεις στην τουαλέτα με τα πόδια σου απλωμένα, καθώς αυτό θα μειώσει το βάθος του κόλπου από 9 -10εκ. σε περίπου 4-5 εκ.

Συνιστάται γενικά να χρησιμοποιείς τα μαλακά ταμπόν σε ημέρες με βαριά αιμορραγία, καθώς ένα γεμάτο ταμπόν θα γίνει πολύ μαλακό και μπορεί πολύ εύκολα να τραβηχτεί. Εάν η εγκοπή δεν σου είναι αισθητή, απλώς χρησιμοποίησε το δείκτη και τα μεσαία δάχτυλα σαν “τσιμπιδάκια”.

3. Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιήσω το Soft-Tampon;

Χρησιμοποίησε κάθε ταμπόν μόνο μία φορά, καθώς αυτό δεν θα εγγυάται πλέον την υγιεινή ασφάλεια και υψηλή απορροφητικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις. Συνιστούμε συνεπώς να μην πλένεις το μαλακό ταμπόν και να το ξαναφοράς.

4. Τα Soft-Tampons μου φαίνονται τόσο μεγάλα!

Τα Soft Tampons υπάρχουν και σε “Mini”. Ωστόσο, το υλικό των ταμπόν είναι τόσο μεταβλητό που προσαρμόζεται πάντα στο γυναικείο σχήμα του σώματος. Τα συμβατικά βαμβακερά ταμπόν διογκώνονται ενώ τα Soft tampons  έχουν ήδη το τελικό τους μέγεθος. Ο αφρός των μαλακών ταμπόν μπορεί να συμπιεστεί εύκολα κατά την εισαγωγή.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.